Neem contact op via
0512 363 227

Laat je inspireren

We helpen je graag met belangrijke keuzes rondom het installatiewerk van je nieuwe U. Veenstra woning.

Stopcontacten

De oplader van je mobiel, het snoer van je schemerlamp of de stekker van je smart tv. Stopcontacten: je kunt er niet zonder. En natuurlijk wil je al die snoeren het liefst zo mooi mogelijk wegwerken. Wij denken graag met je mee over een stijlvolle oplossing.

Jouw woning telt het minimale aantal stopcontacten zoals in de NEN 1010 NPR 5310-norm staat of zoals we met je hebben afgesproken in de persoonlijke reeds opgenomen aanvullende opties. Het grotendeel van de wandcontactdozen voeren wij in tweevoud uit. Achter een tweevoudige wandcontactdoos zit in de basis een enkelvoudige inbouwdoos. Als optie kun je kiezen voor een dubbel-inbouwdoossysteem, waardoor het stopcontact verdiept komt te liggen en minder in het zicht is. Tot slot bieden wij je enkele stijlvolle designs aan waaruit je kunt kiezen.

Communicatie

Onbezorgd tv kijken, overal supersnelle wifi en streamen waar en wanneer jij dat wilt. Goede communicatie en connectie is tegenwoordig onmisbaar. Vandaar dat we tijdens de bouw van je nieuwe woning alle leidingen al aanleggen.

In de aanneemsom zitten twee loze leidingen inbegrepen. Dit zijn vaste installatiebuizen met een controledraad, die uitkomt in een enkele inbouwdoos. Hierdoor kun je zelf eenvoudig de benodigde kabels trekken vanuit de meterkast. Wij kunnen deze loze leidingen ook verrekenen met één van de volgende twee opties.

  1. Wij kunnen een dubbele data-aansluiting aanleggen.
  2. Wij kunnen een combinatie-optie voor een enkele data-aansluiting met coax-aansluiting aanleggen.

Lichtpunten

Een prachtige kroonluchter boven de eettafel of stijlvolle wandlampen. Goed sfeerlicht maakt jouw nieuwe woning helemaal af. De meeste ruimtes voorzien we standaard van een lichtpunt. Met een lichtpunt bedoelen wij een centraaldoos in het plafond waarop je een lichtarmatuur kunt aansluiten. In de muur plaatsen wij een schakelaar waarmee je het licht kunt bedienen. De centraaldoos dient als knooppunt voor alle wandcontactdozen. Je kunt deze doos dus niet weghalen.

Weet jij al helemaal hoe het licht in jouw nieuwe woning eruit moet zien? Als optie kun je extra lichtpunten opnemen. Je kunt ook kiezen voor wandlichtpunten waarbij wij een stukje leiding uit de wand laten komen op de door jouw gewenste positie. Tot slot kijken we graag samen met je naar de inrichting met LED dimmers, LED spotjes, bewegingsmelders en hotel- of kruisschakelingen.

Keuken

Een kookeiland met een gezellige bar of juist een compacte keuken met alle wenselijke inbouwapparatuur. Een keuken is bij uitstek de plek waar het draait om smaak. Maar achter al die kastjes gaat een heel netwerk aan buizen en leidingen schuil. Wij denken graag met je mee over een keuken die past bij jouw wensen.

Bij een keukenleverancier heb je een keuken naar wens uitgezocht. Doormiddel van het leidingschema kunnen wij opmaken welke aansluitingen nodig zijn voor jouw droomkeuken. Enkele apparaten zoals de vaatwasser, magnetron, oven of de Quooker vragen om een aparte elektragroep. Deze extra groepen kunnen wij aanleggen. Ook kijken wij wat er nodig is voor de recirculerende afzuigkap of de afzuigkap die een kanaal naar buiten nodig heeft. Kies je voor een eilandopstelling, dan houden wij er alvast rekening mee dat er een mantelbuis in de vloer komt en laten al het leidingwerk via de fundering lopen.

Bijkeuken/berging

Een bijkeuken is tegenwoordig onmisbaar in huis. Dit is vaak de plek waar jouw warmtepomp en wasmachine staan. Al deze aansluitingen regelen wij voor je en zitten bij de aanneemsom in. Aanvullend kun je kiezen voor een wasdrogeraansluiting op een aparte groep.

In bepaalde regio’s van het land is het wenselijk om een waterontharder op te nemen in de woning. Zit je hier ook aan te denken? Wij kunnen je twee opties aanbieden: het voorbereidende leidingwerk voor een waterontharder of de complete installatie met waterontharder. Tot slot denk je misschien aan een wasbakaansluiting voor een keukenblokje of een stalen uitstortgootsteen met mengkraan. Ook hiervoor kunnen wij de benodigde leidingen voor je aanleggen.

Toilet/Badkamer

Het toilet, maar zeker ook de badkamer zijn de ultieme privévertrekken in je huis. Hier wil je je echt op je gemak voelen. Voor sanitair en tegelwerk kun je je laten inspireren bij Janijko Tegels en Sanitair in Surhuisterveen. Janijko is al vele jaren een vaste onderaannemer van ons, waardoor we uitstekend op elkaar zijn ingespeeld.

Achter elke optie uit de sanitairwinkel zit natuurlijk ook leidingwerk. Daar richten wij ons op. In de aanneemsom hebben we al het één en ander opgenomen. Aanvullende opties die wij aanbieden zijn:
– aansluitingen voor een fontein in de toiletruimte
– een bad
– een extra wastafelaansluiting voor de dubbele wastafel
– elektra en lichtpunten
– het opnemen van inbouwkranen
– een douchedrain

Stuk voor stuk opties die wij van harte aanbevelen, ook wanneer je het sanitair en tegelwerk in eigen beheer na de oplevering laat uitvoeren.

WTW-unit

Jouw woning wordt voorzien van een warmte terugwin installatie (WTW). Op zolder plaatsen wij een WTW-unit met voldoende capaciteit aan de hand van een ventilatieberekening. Deze berekening gaat mee met de aanvraag voor de omgevingsvergunning.

In jouw woning komen inblaas- en afzuigroosters. Alle verblijfsvertrekken zijn op die manier voorzien van verse lucht. De ‘vieze’ ruimtes als de keuken, de badkamer en het toilet worden afgezogen. Hiermee ontstaat een niet-waarneembare luchtcirculatie door de woning. De warmte in de afgezogen lucht wordt in de WTW-unit zoveel mogelijk overgegeven aan de aangezogen lucht van buiten. De aangezogen lucht van buiten wordt in de unit gefilterd. Voor de beste werking adviseren wij je ramen en deuren gesloten te houden om de warmte in de woning te behouden en in de zomer buiten te houden.

Haal meer uit het buffervat warmtapwater

Om maximale douchetijd te genereren adviseren wij een waterbesparende douchekop toe te passen. Uw woning wordt uitgevoerd met een warmtepomp, het binnendeel heeft een intern buffervat met warm tapwater. Bij het douchen maakt u gebruik van mengwater (koud- en warmtapwater). De mengtemperatuur in combinatie met het verbruik bepaald hoe lang u kunt douchen met de inhoud van het buffervat. Met andere woorden: er zit een limiet aan de hoeveelheid beschikbaar warm tapwater uit het buffervat. Als het buffervat leeg is heeft de warmtepomp geruime tijd nodig voordat het buffervat weer volledig is gevuld met warmtapwater. Bij hoge waterafgifte van bijvoorbeeld een regendouche zal uw buffervat snel leeg zijn waardoor uw douchetijd aanzienlijk verkort wordt.

Buitenshuis

Jouw huis krijgt niet alleen aan de binnenzijde installaties, ook de buitenkant vergeten wij niet. In de aanneemsom krijg je naast een deurbel ook twee buitenlichtpunten, bij de voor- en achterdeur. De woninginstallaties zijn uit te breiden met extra lichtpunten, zodat je bijvoorbeeld tweelichtpunten aan beide zijdes van de voordeur krijgt. LED spotjes in de overstekken, de luifel of de veranda behoren ook tot de mogelijkheden. Op de buitenverlichting kunnen we een bewegingsmelder, schemerschakelaar of astronomische klok zetten. Ook elektrapunten zoals wandcontactdozen, voedingspunten of grondkabels zijn buiten mogelijk. Wil je tot slot ook een vorstvrije buitenkraan?

Bijna Energie Neutraal

Jouw nieuwe woning dient aan de BENG-eisen te voldoen. BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw. Bij de verkoop van de woning weten wij nog niet exact welke maatregelen/installaties nodig zijn. Dat laten wij door een extern bureau berekenen voor de aanvraag van de omgevingsvergunning. De grootte en oriëntatie van de woning zijn daarbij van belang, evenals de lengte van het leidingwerk, het glasoppervlakte en de positie van de zonnepanelen. Het aantal zonnepanelen is vaak de grote variabele in ons BENG-pakket aan installaties.

Jouw woning wordt standaard voorzien van een lucht/waterwarmtepomp. Die bestaat uit een binnen-unit met een warmwater voorraadvat en een buiten-unit die wij voor het beste resultaat op de gevel monteren.

Op de begane grond en de eerste verdieping geniet je van vloerverwarming. De vloerverwarming kun je ook op koelen zetten. Let op, dit is actieve koeling. Wij adviseren je de warmte zoveel mogelijk buiten de deur te houden door de woning dicht te houden en eventueel screens te plaatsen. Heb je gekozen voor kunststof kozijnen, dan kan onze leverancier, VKE Apeldoorn, je helpen aan screens. Bij het nemen van elektrische screens is het noodzakelijk dat je voorbereidingen voor de benodigde elektrapunten neemt.

De ontwikkeling van zonnepanelen staat niet stil. Wij bieden all black zonnepanelen van A-kwaliteit, een installatie waar je op kunt vertrouwen. De minimaal benodigde zonnepanelen volgens de BENG-berekening brengen we aan op de woning voor oplevering. Wanneer jij dat wilt kunnen we altijd aanvullende zonnepanelen aanbrengen. Tijdens ons installatiegesprek helpen we je graag met het bepalen van het gewenste aantal zonnepanelen op het (plat)dak. Een kabel van de meterkast naar buiten kan ook een optie zijn, zodat je op een tuinhuis of overkapping zonnepanelen kunt plaatsen.